Actief

De kogel voor de War is door de kerk!

war

De officiële berichtgeving van de gemeente moet nog komen, maar het besluit staat vast: de War mag naar de voormalige Willem III-kazerne aan de Heiligenbergerweg! Voor Actief is dit de kroon op vier jaar hard knokken. Voor de mensen van de War is het natuurlijk nog veel meer: de kroon op ruim tien jaar bouwen en letterlijk alles er voor over hebben. Onze enige culturele, educatieve, wetenschappelijke en ecologische broedplaats kan zich nu eindelijk verder ontwikkelen en voor het eerst in meer dan een decennium kan dat gebeuren in een huisvesting die van henzelf, en dus veilig, is.

Veel details moet het college nog bekend maken of die moeten nog geregeld worden, maar de kern is dat de War de kazerne mag pachten tegen een aanvaardbare “canon”(=huur) en van de gemeente een behoorlijk bedrag krijgt voor de frictiekosten die gepaard gaan met de verhuizing van de voormalige Warner-Jenkinsonfabriek naar deze kazerne. Voor verbouwingen e.d. zal de War opnieuw een crowdfundingactie kunnen gaan beginnen.

Actief is altijd een groot voorstander geweest van erfpacht in plaats van koop; een pachter mag eigenlijk evenveel als een eigenaar, maar met lichtere lasten. Bovendien blijft de stad in een erfpachtconstructie eigenaar van de kazerne, waarm,ee gegaraneerd is dat we er volledig greep op houden voor de toekomst.

Hiermee wordt onze laatste motie over het onderwerp “War”, waar we de gemeenteraad unaniem achter kregen, door het college uitgevoerd. Amersfoort kan zichzelf de komende jaren diep dankbaar zijn. Met vuurwerk moeten we zuinig zijn, maar een stel virtuele vuurpijlen kunnen geen kwaad.

1 Comment

  1. Kirsten Erstster

    Hoi hoi, Supertof!!!! Zo nuttig & nodig zo een transitieinitiatief in de stad.
    Heb al vele jaren niet meer gestemd, nu wellicht toch weereens doen. Groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *